
ingrediënten voor pannekoeken
- 200 gram bloem
- 300 gram melk
- 3 eieren
- genoeg boter of bakolie om de pannenkoeken niet te laten aanbranden
- een snufje zout
bereiding
-
- Het idee is om de bloem in een grote kom te doen.
- Gooi hier de melk langzaam bij. Doe ondertussen telkens een ei bij de kom. Je kunt het mengsel met een garde of een mixer mixen. Zorg ervoor dat er aan het einde geen klontjes meer over zijn.
- Als het beslag klaar is, oftewel de pannenkoekenmix, kan het bakken beginnen. Gooi eerst nog een snufje zout in de kom met het beslag, pas op: niet te veel!
- Verhit 2 of 3 koekenpannen op een gaspitje en doe wat boter of olie in de koekenpan. Als dit gesmolten is, kun je wat beslag in de koekenpan gieten. Je zult even moeten aanvoelen wanneer de pannenkoek omgedraaid moet worden, hier is niet echt een richtlijn voor. Meestal duurt dit tussen de 1 á 2 minuten. Je kunt de pannenkoek hierna nog een minuutje bakken, dan is ie klaar! Bak ze totdat ze een beetje goudbruin worden.
- Als er een pannenkoek klaar is, kun je het beste een vierde gaspitje of gasplaat gebruiken om een pan met heet water op te zetten. Zet aan de bovenkant van deze pan een bord. Doe de pannenkoeken op dit bord, op deze manier zullen ze warm blijven.
- Is het beslag op! Is het genoeg? Je kunt de pannenkoeken dan opeten. Doe er stroop, gember of poedersuiker op en… Eet smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb