• ingrediënten voor muffins
    • 250 gram bloem
    • 50 gram zachte boter
    • 60 gram suiker
    • 1,5 deciliter melk
    • 2 eieren
    • 2,5 theelepel bakpoeder
    • Zout
    • 12 papieren cakevormpjes of muffinbakplaat

    Bereidingswijze:
    Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden C. Zet hierna de muffinbakplaat klaar en vet deze in met boter. Als je papieren cakevormpjes gebruikt hoef je deze niet in te vetten.

    Zeef vervolgens de bloem boven een middelgrote kom en voeg het bakpoeder, de suiker en een beetje zout toe. Maak in het midden van de kom een holletje. Pak hierna een andere kom en doe daar de eieren, boter en melk in en roer dit door elkaar. Giet dit mengsel vervolgens in het holletje en roer alles door elkaar, totdat er een bleke, luchtige massa ontstaat.

     

    Vul de muffinvormpjes vervolgens voor driekwart met het beslag. Plaats de muffins in het midden van de oven en bak ze gedurende 20 tot 25 minuten op 200 graden C goudbruin. Laat ze na het bakken ongeveer 5 minuten afkoelen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb