ingredienten voor frikandel

* 500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen
* 1 theelepeltje zout
* 1 mespunt peper
* 1 mespunt piment
* 1 mespunt nootmuskaat
* Naar smaak iets uienpoeder
* 75 gram koks- of slagroom.

Bereiding:
Alles gaat nu in de keukenmachine en op hoge snelheid wordt er in korte tijd een ‘farce’ van gemaakt, dit is een zeer fijn vleesdeeg. (In slagerstermen heet dit ‘cutteren’). Daar moeten nu, dat is het moeilijkste, pijpjes van gedraaid worden. Die slappe pijpjes gaan meteen in heet water. Ze worden stijf en gaar. Na 10 min. er uithalen en op laten drogen. Ze kunnen nu gebakken, gefrituurd of geroosterd worden.
Als je het water een kleurtje geeft met bijv. Buisman, worden de pijpjes bruin.
In plaats van rundvlees kun je ook kippen-, kalkoen- of varkensvlees nemen.
Het slappe deeg kun je met je duim ook door een smal buisje (3 cm.) drukken, rechtstreeks het hete water in.

Maak jouw eigen website met JouwWeb