ingredienten voor 12 cupcakes

 

-Vanille cupcakes
125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract

-Meringue Frosting
125 gram fijne kristal suiker
5 eiwitten, op kamertemperatuur

-Chocolate Glaze
325 gram donkere chocolade
4 eetlepels zonnebloemolie

Methode

Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Meringue frosting
Gebruik een metalen vetvrije kom. Doe de eiwitten en de suiker in de mengkom en klop met een garde alles even goed door. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml. De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan.

Als het water heet begint te worden hang je de kom in de pan en begin je met het kloppen van het mengsel met een garde. Het mengsel mag niet koken, dus hou de temperatuur goed in de gaten.

Zet de warmtebron eventueel lager.
Klop tot alle suiker is opgelost. Haal de kom van de warmtebron.

Mix het mengsel nu tot 8 minuten met de mixer op lage snelheid en daarna op hoge snelheid tot stijve, glanzende pieken.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb